ISBN 978-94-642-0450-6

312 blz. 

€ 18,95

 

Bestelling

De laatste zonde is te verkrijgen of te bestellen bij De Standaard Boekhandels, Grim Hasselt en Malpertuis Genk, of na overschrijving van 18,95 € naar Lezensweg BE04 9731 8194 2631.

 

Contact

Lezensweg

Sint-Truidersteenweg 315 bus 4 

3500 Hasselt                                            

info@lezensweg.be

De overbodigen

 

misdaadroman

wat is de waarde van een mens die niet meer meetelt?

 

Jaime werkt als journalist bij de krant Hoy en Día. Samen met zijn collega Andrea, met wie hij een losvaste relatie heeft, werkt hij aan een reportage over de invloed van glyfosaat op de gezondheid van de boeren in de sojavelden.

Tijdens een interview verneemt hij dat een gezin in de buurt bezoek heeft gehad van twee mannen, die onderzoek doen naar een nieuw geneesmiddel voor zwakke en zieke ouderen. Oudjes die het medicijn testen, krijgen een mooie vergoeding. Jaime ziet er een nieuwsstukje in en komt erachter dat nog meer mensen de twee mannen aan de deur hebben gehad.

Als hij op een avond thuiskomt, is er in zijn flat ingebroken. Zijn computer, met zijn reportage, is weg. De hoofdredacteur schorst hem voor een maand. Jaime legt zich nu toe op het medisch onderzoek, dat steeds meer vragen oproept. Ondertussen verliest hij zich in de drank. Ook Andrea worstelt met zichzelf…